Natuurgroep Kockengen is Supporter van Schoon

KOCKENGEN: Op zaterdag 24 maart heeft de Natuurgroep Kockengen (NGK) zich ingezet voor een schoner en leefbaarder Kockengen door aan te sluiten bij de landelijke Opschoondag 2018.

Voor de eerste keer werd zwerfvuil geprikt door leden van de NGK. Zeventien enthousiaste NGK-vrijwilligers hebben zich ingezet om, onder andere, het polderreservaat, de provinciale weg en het Driestammenplein van zwerfvuil te ontdoen. Er was zelfs een boot beschikbaar waarmee zwerfvuil uit de Heicop werd gevist.

In totaal zijn er 20 vuilniszakken vol zwerfvuil geraapt, een mooi resultaat. De deelnemers noemden de actie zelf geslaagd en voor herhaling vatbaar. De organisatie kan zich hier alleen maar bij aansluiten en kijkt terug op een geslaagd eerste zwerfvuil-evenement.

Ook met dank aan ...
De opschoonactie werd ondersteund door Nederland Schoon, het MEC Maarssen en de Gemeente Stichtse Vecht. Wethouder Linda van Dort (GL) zou aanwezig zijn, maar was verhinderd vanwege de college-onderhandelingen.

Landelijke actie Nederland schoon
Een recordaantal van 133.000 vrijwilligers heeft zaterdag meegedaan aan de zestiende editie van de Landelijke Opschoondag om zwerfvuil op te ruimen.

Vorig jaar deden nog 113.000 Nederlanders mee met de schoonmaak. Een woordvoerder van de stichting Nederland Schoon verklaart de hoge opkomst, doordat -steeds meer mensen zich verantwoordelijkheid gaan voelen voor hun omgeving-.
-Het leeft, maar het is ook leuk om mee te doen als grote groepen vrijwilligers gaan opruimen-, aldus de zegsman.

Fotos Theo van Schie