Natuurgroep Kockengen herplaatst informatieborden bij het Polderreservaat

Na de jarenlange afwezigheid van een informatiebord bij de ingang van het Polderreservaat heeft de Natuurgroep Kockengen weer een fraai uitgevoerd bord geplaatst op de oude plaats bij de ingang van het Polderreservaat.

Het bord laat zien hoe voedselrijk water ingelaten vanuit de Heicop via een lange weg uiteindelijk in het middenterrein komt en tijdens die weg gereinigd wordt en als voedselarm water ervoor zorgt dat op de gras- en rietlanden planten groeien en bloeien die men in gewoon grasland niet zal aantreffen. Het terrein heeft zo een bijzondere waarde.

Daarnaast zijn mooie fotos opgenomen die er samen voor zorgen dat we weer over een fris en fraai infobord beschikken.

Nieuw is dat er een tweede gelijke bord is geplaatst dichtbij de onderdoorgang van de N401 langs de Heicopkade. De vele NS wandelaars van Woerden naar Breukelen en vice versa kunnen zo ook kennis nemen van het gebied en worden geƫnthousiasmeerd om een iets groter rondje te lopen om met eigen ogen het natuurschoon van het Polderreservaat te bewonderen.

De kosten van de borden zijn betaald door de Gemeente Stichtse Vecht, de eigenaar van het Polderreservaat en stoere mannen van de Gemeente hebben de borden technisch geplaatst. De lay out is verzorgd door Marla van den Haak en de fotos op het bord zijn van de fotografen Jan van Wijk† en Jieles van Baalen. Met de teksten van de Natuurgroep dus een echte Kockengense productie.