Cursus Vogels Kijken bij Natuurgroep Kockengen

In het voorjaar van 2011 organiseert de Natuurgroep Kockengen de cursus “Vogels kijken in de provincie Utrecht“. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de landschappen in de provincie Utrecht en de vogels die er in voorkomen. Voorkennis is niet nodig.

De cursus wordt gegeven door leden van de Natuurgroep Kockengen en bestaat uit 2 lesavonden en 4 excursies in de periode febr. - mei.

Op de lesavonden wordt ingegaan op de verschillende landschapstype in de provincie en de vogels die er voorkomen. Daarnaast worden kenmerkende vogelgroepen meer uitgebreid behandeld zoals watervogels: zwanen, ganzen, eenden, en bosvogels: spechten en mezen. Hierbij wordt ingegaan op de hun gedrag en herkenning.

De excursies zijn in verschillende gebieden in de provincie Utrecht: Waverhoek, Tienhoven, Leersumse veld en Amerongen. De lesavonden zijn op donderdag worden gegeven in basisschool “t Kockenest“ te Kockengen. Het cursusgeld bedraagt 35,00.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Theo van Schie, telefoon: 0346 - 241060, tussen 19.00u en 21.00u of via het email adres: theo.van.schie@natuurgroepkockengen.nl

Flyer met detailinformatie over de cursus
Affiche vogelcursus