Kamp Zeeland

De NGK heeft met een groep van 10 leden een leuk en gezellig pinksterweekend gehouden op Schouwen in Zeeland. We stonden met 8 tentjes op een minicamping dicht bij het prachtige natuurgebied De Prunje.

Helaas was het vrijdag, zaterdag en zondag nogal koud en winderig, maar desondanks was het een geslaagd weekend.

We hebben in totaal 83 vogelsoorten gespot. Daar zaten hele leuke waarnemingen bij, zoals in Prunje en omgeving: Grote Stern, Dwergstern, Kanoetstrandloper, Steenloper, Regenwulp, Lepelaar, Rotgans, Kluut, Zilver- en Bontbekplevier, Rosse Grutto, Groenpootruiter en in de duinen van de Kop van Schouwen tijdens een avondwandeling: baltsende houtsnippen en 10 zingende nachtegalen.

Prachtig gezicht was het binnenkomen van grote groepen Wulpen, Rosse Grutto’s, Zilverplevieren en Scholeksters in De Prunje rond 3 uur vr hoogwater richting hun HVP’s (HoogwaterVluchtPlaatsen).

Bijzonder was de waarneming van een bruinvis tot op ongeveer 30 meter in de Oosterschelde. Hij kwam telkens even boven om adem te halen. Een geslaagd weekend dus en er werd al weer nagedacht over een leuke locatie voor volgend jaar. Ga je dan ook mee?

Foto-s Marcella de Bruijne