Laatste werkdag van het seizoen in het Polderreservaat Kockengen

De Natuurgroep Kockengen heeft zaterdag 5 maart het werkdagen seizoen 2015 - 2016 afgesloten met een werkdag in het Polderreservaat Kockengen.

Op deze prachtige dag (zonnig en droog) werd een hakhoutbosje aangepakt door een groep van 20 vrijwilligers. En omdat het de laatste werkdag van het seizoen was werd deze afgesloten met een barbecue.

Bij het snoeien van een hakhoutbosje worden de bomen en struiken weer kort bij de grond afgesnoeid. De overgebleven stobbe loopt weer uit waardoor een dicht bosje ontstaat waar veel vogelsoorten voedsel en een broedplaats in zullen vinden. Door dit snoeien periodiek te herhalen blijft het bosje geschikt voor de kleine zangvogelsoorten.

Na afloop van de werkdag was er de traditionele barbecue voor alle vrijwilligers die afgelopen seizoen zich hebben ingezet voor het landschapsonderhoud. In de afgelopen winter heeft de Natuurgroep Kockengen 5 werkdagen georganiseerd en is er geknot en gesnoeid op diverse plaatsen in en rond Kockengen. In het natuurgebied tegenover de Spengense Molen, in een hakhoutbosje langs de Enschede weg, in de noordelijke en in de zuidelijke rietlanden bij het dorp en, tot slot, in het Polderreservaat Kockengen.

De werkdagen worden goed bezocht door gemiddeld 20 vrijwilligers en 3 tot 5 MAS-er (leerlingen die hun Maatschappelijke stage bij de NGK vervullen).

Fotos Theo van Schie