Let op: Datum gewijzigd van 11 naar 19 september

Uitnodiging lezing Natuurgroep Kockengen: van Paradijsvogel tot ijsbeer

De Natuurgroep Kockengen (NGK) bestaat dit jaar 40 jaar en organiseert als één van haar jubileumactiviteiten een lezing.

Op vrijdag 19 september 2014 zal Bram Paardenkooper u vertellen over zijn reizen naar Papoea Nieuw-Guinea en Spitsbergen

Zoals de titel doet vermoeden wordt dit een afwisselende lezing, met veel dia’s die zijn verhaal zullen ondersteunen.

Voor de pauze zal Bram dia’s vertonen van zijn trip naar Papoea Nieuw-Guinea. Wist u dat er enkele tientallen soorten paradijsvogels op Papoea Nieuw-Guinea leven? Zij komen tijdens de dia lezing ruim aan de orde. Daarnaast zijn er veel duivensoorten en andere voor onze streken onbekende vogelsoorten.

Na de pauze gaan we naar Spitsbergen. Afgelopen zomer heeft Bram een prachtige tocht gemaakt langs de kust van Spitsbergen naar het Noorden totdat het schip door het nog aanwezige pakijs niet verder kon. Op de rand van het pakijs houden ijsberen zich op om hun prooi, hoofdzakelijk robben, te kunnen vangen.

Mooi is ook te zien hoe de eerste noordse sternen teruggekeerd zijn om op Spitsbergen te broeden op het nog nauwelijks ontdooide land.

De lezing zal plaatsvinden in basisschool ’t Kockenest, Koningin Julianaweg 1 in Kockengen en begint om 20:00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur, de koffie staat dan klaar.

De toegang is gratis voor leden en donateurs(vrienden) van de Natuurgroep Kockengen, van de overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De Natuurgroep Kockengen nodigt je van harte uit om naar deze boeiende lezing te komen.