Unieke DVD van activiteiten Natuurgroep Kockengen

KOCKENGEN Afgelopen vrijdag hebben Piet en Nel Sondij een wel zeer bijzondere DVD overgedragen aan het bestuur van de Natuurgroep Kockengen

In de periode 2009 - 2014 volgde Piet Sondij de Natuurgroep bij haar activiteiten en zette deze op film. Nel Sondij heeft deze unieke beelden verwerkt tot een prachtige DVD waarin de activiteiten van de Natuurgroep te zien zijn in het prachtige landschap rondom Kockengen.

De DVD is exclusief beschikbaar voor leden van de Natuurgroep Kockengen.

Op zes september a.s. is de jaarmarkt in Kockengen. Bij de stand naast de ophaalbrug mogen leden deze DVD ophalen. Mensen kunnen ook nog ter plekke lid worden.

De Natuurgroep maakt er dit jaar, in het kader van het 40 jarig bestaan, sowieso een bijzondere happening van. Zo zal het terrein bij het Driestammenplein gebruikt worden voor een bijzonder natuurommetje. Daaraan is ook een quiz verbonden. Uit de goede inzenders wordt een prijswinnaar getrokken die een leuk presentje krijgt.

Speciaal voor de jeugd komt Marijke Zoetelief, natuurgids van het IVN, op bezoek. Van 11.00 tot 12.30 uur organiseert zij een wateronderzoek. De aldaar (samen met de kinderen) verzamelde waterbeestjes kunnen middels zoekkaarten en statiefloepen op naam worden gebracht.

De Natuurgroep Kockengen nodigt iedereen uit om langs te komen op de Jaarmarkt om zo het veertig jarig jubileum mee te vieren.


Piet Sondij overhandigt de DVD aan Pieter Hielema - voorzitter van de NGK.
Nel Sondij, Bram Paardenkooper (Penningmeester) en Ben van der Horst (secretaris) kijken lachend toe.
Foto Gijs Kleinveld