Natuurgroep Kockengen viert veertigste verjaardag met jubileumwandeling

Vier leden benoemd tot erelid vereniging

KOCKENGEN De Natuurgroep Kockengen viert dit jaar haar veertig jarig bestaan en de eerste activiteit in het kader van dit jubileumjaar was de verjaardagswandeling. Bram Paardenkooper, Hans Geuze, Paul Vlaanderen en Gerard van Zuylen werden tijdens deze wandeling benoemd tot erelid.

De vier mannen zijn hiermee de eerste ereleden van de vereniging en zij werden geroemd vanwege hun jarenlange inzet voor de Natuur in Kockengen en de Natuurgroep Kockengen.

Er waren 42 deelnemers aan de verjaardagswandeling die over kaden en dijken ging rond Kockengen waarbij het asfalt zoveel mogelijk gemeden werd.

De groep kwam langs interessante natuurgebiedjes en het voormalige kasteel Ruwiel. Opvallend was de waarneming van de eerste Zwarte Sterns bij de recent uitgelegde vlotjes in het Polderreservaat. Ook zagen we onderweg bloeiende Kievitsbloemen.

Halverwege de wandeling was plek gevonden om met elkaar te genieten van koffie en verjaardagstaart. Dit was ook de plek waar de ereleden en hun partners werden gelauwerd.

Dit was de eerste activiteit in de reeks van speciale jubileumactiviteiten van de Natuurgroep Kockengen. Op de website van de Natuurgroep Kockengen (www.natuurgroepkockengen.nl) is te zien welke evenementen er gepland zijn in 2014.

Foto's