Kockengense kinderen leren de Burgemeester nestkastjes maken

KOCKENGEN - In het kader van de NL doet actie had de Natuurgroep Kockengen de lokale jeugd uitgenodigd om samen nestkastjes te maken. Groot was de verrassing toen ook de Burgemeester op de stoep stond.

Lokale aannemer Jos Dijkers had zijn bedrijf opengesteld zodat de kinderen lekker onder dak konden werken en om tien uur waren de kinderen (20) allemaal aanwezig.

Paul Vlaanderen opende de ochtend en vertelde de kinderen welke plankjes te gebruiken zodat er een mooie nestkast gemaakt kon worden. Er kon gekozen worden voor een nestkast voor een Pimpelmees of een Koolmees. En al snel was het een getimmer van jewelste.

Rond half elf kwam de Burgemeester van de Gemeente Stichtse Vecht Mirjam van ’t Veld langs en die ging meteen meedoen. Dat viel nog niet mee en ze moest flink geholpen worden. Gelukkig weten de kinderen van Kockengen heel goed hoe je moet timmeren.

Na afloop kregen alle kinderen (en de Burgemeester) de zelfgemaakte nestkast en een mooie zoekkaart mee waarop alle (wilde) dieren in de tuin staan.

En dan is het natuurlijk spannend of de nestkast ook echt gebruikt gaat worden. En als er echt een mees of andere vogel in de nestkast gaat broeden is het natuurlijk heel spannend om alle activiteiten van dichtbij te kunnen volgen in je eigen tuin

Deze NL Doet dag werd georganiseerd door de Natuurgroep Kockengen en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Oranjefonds en de medewerking van Tuls Elektrotechniek en Bouwbedrijf Jos Dijkers.

Link naar de foto's