Verslag klusdag 1 maart 2014 Nestkasten Werkgroep Woerden

Het leuke is dat je op plekken komt, waar je normaal niet komt. Vandaag was onze groep op een schuurzolder voor een kerkuilenkast

Na de koffie gaan we 2 groepen van 4 vrijwilliger op pad met gereedschap, ladders en diverse nestkasten naar de adressen die aangegeven hebben dat ze graag een nestkast willen.

Het leuke is dat je op plekken komt, waar je normaal niet komt. Vandaag was onze groep op een schuurzolder voor een kerkuilenkast. Prachtige ligging en een zolder zo als een zolder hoort te zijn. Toen naar particulieren die een klein natuurlandschapje achter het huis hebben. Daar een geschikte boom uitgezocht voor het ophangen van een torenvalkkast.

Als laatste bij een caravanstalling nog een kerkuilenkast ophangen. Hier hadden we het probleem dat er geen stroom beschikbaar was. Uiteindelijk met 5 verlengsnoeren toch stroom op locatie, zodat we een bestaand gat in het hout uitkonden zagen tot een goed gat voor de kerkuilenkast.

Na afloop via de beursvloer Woerden de geleende 3 delige ladder bij Revicon Woerden en aanhanger bij Verweij houttechniek Nieuwerbrug terugbrengen.

Nu maar hopen dat de nestkasten gevonden worden.

Foto's Hette de Vink