Verslag natuurwerkdag 1 februari

Vrijwilligers van Natuurgroep Kockengen aan de slag in de zuidelijke rietlanden

Foto's en verslag van Theo van Schie

Ondanks de matige weersverwachtingen en de regen kwamen er zaterdag 1 februari toch 20 vrijwilligers naar de maandelijkse natuurwerkdag van de Natuurgroep Kockengen.

Dit keer werd er gewerkt op het terrein van de SBNL en in samenwerking met de coördinator terreinbeheer van SBNL een werkplan gemaakt. Zaterdag stond het riet maaien en wilgen knotten in de rietlanden ten zuiden van het dorp Kockengen op het programma. Door de regen kon helaas het riet maaien en branden dit keer niet door gaan.

Maar het knotten van de wilgen werd met veel enthousiasme aangepakt en in de loop van de morgen werd het weer ook beter. Rond 11.00u begon het op te klaren en konden de regenpakken weer uit. Na de lunchpauze, met de traditionele erwtensoep, werden de laatste knotwilgen gesnoeid en een paar omgewaaide bomen langs het water opgeruimd.

In totaal zijn er door de vrijwilligers ca. 40 knotwilgen gesnoeid, het snoeihout werd opgeruimd en het dikke stamhout klaar gelegd om af te voeren.

Ondanks de natte start in de regen kon iedereen tevreden terugkijken op een productieve dag waarbij een stukje oer-Hollands landschap is onderhouden en behouden.