Klusdag van de Nestkasten Werkgroep levert flink aantal nieuwe nestkasten op

Op zaterdag 16 november 2013 is de Nestkasten Werkgroep van de NGK flink aan de slag gegaan met het in elkaar zetten van nieuwe nestkasten

De Nestkasten Werkgroep beheert in het gebied globaal rond Kockengen, Haarzuilens en Woerden een groot aantal nestkasten voor kerk-, steen- en bosuil en torenvalken. Deze kasten worden gecontroleerd en schoongemaakt en als er jonge vogels zijn wordt geprobeerd deze te ringen.

In de loop der jaren gaan er regelmatig nestkasten verloren door bijvoorbeeld storm of omdat het hout vergaan is. Ook komen er regelmatig nieuwe geschikte locaties in beeld waar een nestkast kan worden bijgeplaatst.

Zaterdag 16 november 2013 hebben 9 vrijwilligers van de Nestkasten Werkgroep de handen uit de mouwen gestoken en zijn er in totaal 35 nieuwe nestkasten in elkaar gezet. De bouwpakketten voor de nestkasten waren vooraf op maat gezaagd en werden door de vrijwilligers vakkundig in elkaar geschroefd en geschilderd. Er zijn 12 nestkasten gemaakt voor de torenvalken, 8 voor de steenuilen, 5 voor de bosuilen en 10 voor kerkuilen.

In de komende maanden worden deze nieuwe kasten in het werkgebied opgehangen, ruim voor het nieuwe broedseizoen van 2014.

Het maken van dit grote aantal nieuwe nestkasten werd mogelijk door diverse schenkingen van :
Rabodichtbij Fonds, Rabobank Rijn en Veenstromen, Woerden
Bouwbedrijf Van der Heijden, Breukelen
Tuls Elektrotechniek, Woerden
Krämer Groep BV, Amsterdam
Ties Schilderwerken, Woerden
Heijwaal Bouw & Installaties, Woerden

Al deze bedrijven en instellingen worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Foto's