Genieten geblazen bij landelijke Natuurwerkdag in Kockengen

Op een unieke locatie, diep in het Groene Hart, vond afgelopen zaterdag de landelijke Natuurwerkdag plaats. De opkomst was met 32 deelnemers groot.

De oproep van de Natuurgroep Kockengen had deelnemers uit de verre omtrek getrokken. Ook een zevental leerlingen deden in het kader van hun maatschappelijke stage mee.

Na een eerste bak koffie en een openingswoord van locatieleider Theo van Schie werden de deelnemers in twee ploegen verdeeld en gingen zij aan de slag in het gebied van Staatsbosbeheer aan de Bijleveld. Knotten, zagen, slepen en het snoeimateriaal verbranden. Allemaal leuk werk waar alle deelnemers zich met veel plezier op richtten. Er was volop bedrijvigheid in dit normaal gesproken zo stille gebiedje.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten, veel kannen koffie en thee en een enorme pan pompoenensoep, gewicht meer dan 20kg zorgden voor de broodnodige energie.

Zowel in de ochtend als in de middag gaf molenaar Piet Lemmens een rondleiding in de Spengense molen waarbij hij vertelde over de geschiedenis van deze molen.

Rond 14:00 werd de werkdag afgesloten, er was veel werk verzet en iedereen was enthousiast, het is een bijzondere dag geweest. Met de inzet van de vrijwilligers blijft dit bijzondere stukje veenweidelandschap behouden.

Foto's Theo van Schie en Douwe Anne Verbrugge