Natuurgroep Kockengen organiseert lezing “Ringslangen en broeihopen“

KOCKENGEN: Op vrijdag 22 maart vertelt Peter van Wieringen , vrijwilliger bij ringslang-werkgroep Houten, over ringslangen en broeihopen.

De lezing wordt gehouden in ’t Kockenest - Koningin Julianaweg 1 te Kockengen en begint om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:45 uur en duurt ongeveer een uur. Na de pauze gaat het programma verder met de jaarlijkse ALV waarin het bestuur van de NGK verteld over het afgelopen jaar en de plannen voor het komende jaar. Zowel leden als geïnteresseerden zijn welkom om ook dit deel van het programma bij te wonen.

Lezing
Slangen, maar dan alleen de inheemse soorten, zijn voor Peter van Wieringen een obsessie geworden sinds hij is begonnen met monitoren van ringslangen. Dit monitoren doet hij rondom Houten in het bos Nieuw Wulven.

Gelukkig is hij niet de enige met deze obsessie en zijn er in Houten nog een aantal lotgenoten. Samen hebben ze in Houten een “ringslangen werkgroep“ opgericht. Met deze groep en een aantal actieve vrijwilligers onderhouden ze een aantal broeihopen voor de ringslangen in Nieuw Wulven. In het polderreservaat in Kockengen zijn al diverse keren ringslangen waargenomen. De NGK heeft op zaterdag 16 maart, tijdens de NL-Doet dag een broeihoop aangelegd in het polderreservaat.

Peter van Wieringen kan met zijn verhaal ook bij u de eventuele angst en onbegrip voor slangen wegnemen. Want gelooft u hem, slangen zijn echt fascinerende dieren en al helemaal niet eng!

Programma voor de avond
19:45 Deur zaal open
20:00 Welkom
-Lezing “Ringslangen en broeihopen“ door Peter van Wieringen, vrijwilliger bij ringslang-werkgroep Houten.
21:00 Pauze
21:15 ALV
- Agenda:
1. Secretarieel jaarverslag 2012
2. Financieel jaarverslag 2012
3. Plannen voor 2013
4. Rondvraag
5. Sluiting
22:00 Borrel