Persbericht: Zomeravond excursie in het Polderreservaat Kockengen

Op dinsdagavond 21 juni (midzomer) organiseert de Natuurgroep Kockengen een zomeravond excursie door het Polderreservaat Kockengen. Tijdens een rondwandeling vertellen gidsen van de Natuurgroep Kockengen u onder andere meer over de wilde planten, de vogels en het beheer van het Polderreservaat.

In deze tijd van het jaar staan er veel wilde planten in bloei. In de graslanden bloeit onder andere de grote ratelaar, gevlekte riet-orchis en dekale jonker. Langs de waterkant staan de gele lissen, moeras-vergeet-mij-niet en beekpunge. En in de sloten bloeien de bekende gele plomp en waterlelie, maar ook het bijzondere groot blaasjeskruid, een vleesetende plant. Het beheer van het Polderreservaat is er op gericht om al deze verschillende plantensoorten een groeiplaats te geven.

Ook de vogels komen aan bod tijdens deze avond-excursie. Met een beetje geluk horen we rietvogels zoals de snor, rietzanger en kleine karekiet. En er is natuurlijk aandacht voor de zwarte stern kolonie in het Polderreservaat. Jaarlijks legt de Natuurgroep Kockengen broedvlotjes uit voor deze zeldzame vogels. Ook dit jaar zijn er weer veel vlotjes bezet en kunnen we tijdens de excursie het voeren van de jonge vogels waarnemen. Heeft u een verrekijker, neem deze dan zeker mee.

Deze excursie start om 19.00u bij de ingang van het Polderreservaat aan De Dreef bij de parkeerplaats van de begraafplaats. De rondwandeling duurt ongeveer 2 uur.

Foto: zwarte stern voert jongen; Jan van Wijk