Natuurwerkdag in Kockengen op bijzondere locatie

Op zaterdag 6 november is de landelijke natuurwerkdag 2010. Op die dag trekken vrijwilligers op 345 locaties in Nederland de natuur in om onderhoud aan het landschap uit te voeren. De Natuurgroep Kockengen organiseert dit jaar ook weer een natuurwerkdag, dit jaar op een bijzondere locatie in Kockengen.

Langs De Bijleveld ongeveer 1200m. buiten het dorp ligt een klein, onbekend natuurgebiedje van Staatsbosbeheer. Het terreintje ligt verscholen achter de dijk is alleen via een smal wandelpad over de dijk te bereiken. Ooit lag dit terrein buitendijks en vormde het een zogenaamd boezemlandje in De Bijleveld, na dijkverzwaringen kwam het binnendijks, in de polder te liggen. Het terreintje bestaat uit een oud knotwilgenlaantje (de oude dijk), rietland, hakhoutbosjes en een poel.
Tijdens de natuurwerkdag gaan de vrijwilligers hier knotwilgen knotten en de hakhoutbosjes afzetten. De Natuurgroep Kockengen zorgt voor koffie, thee en soep.

De deelnemers van deze werkdag worden met een bootje vanaf de Spengense Molen overgevaren naar het gebied. Naast het werken in de natuur staat een bezoek aan de Spengense molen op het programma. De molenaar Piet Lemmens vertelt alles over de geschiedenis van de molen en de restauratiewerkzaamheden die er momenteel plaats vinden.

De natuurwerkdag op zaterdag 6 november start om 9.00u, het verzamelpunt bij de Spengense molen is vanaf het tunneltje bij de voetbalvelden te bereiken via het smalle pad over de dijk. Tip: kom op de fiets.

Nieuwsgierig geworden en wil je ook meedoen aan deze ’echt Hollandse natuurwerkdag’ in Kockengen met knotwilgen, een watermolen en bonensoep?
Geef je op via de website van de Natuurgroep Kockengen: www.natuurgroepkockengen.nl