Flinke opkomst bij lezing Natuurfotograaf Phil Koken

KOCKENGEN: Maar liefst 35 natuurliefhebbers hebben 21 december genoten van de door de Natuurgroep Kockengen georganiseerde winteravondlezing over Antarctica en de Falklands.

In "t Kockenest" in Kockengen verzorgde de landelijk bekende natuurfotograaf Phil Koken een lezing over één van zijn prachtige reizen. Phil Koken wist de aanwezigen zeer te boeien met zijn verhaal en natuurlijk de schitterende foto’s.

De lezing duurde ruim twee uur en de luisteraars werden meegenomen op een "leunstoelreis" naar het indrukwekkende Antarctica, de relatief onbekende Falkland eilanden en een heel klein stukje Zuid-Amerika. Prachtige ijs -landschappen, pinguïns, albatrossen, stormvogels zeeolifant en zeeluipaard, van alles kwam aan bod in deze prachtige lezing.

De toegang was gratis voor leden en donateurs van de Natuurgroep Kockengen.

Deze lezing was het laatste hoogtepunt uit 2009 voor de jubilerende Natuurgroep Kockengen. Het 35-jarig jubileum werd verder opgesierd met heel veel activiteiten en hoogtepunten waaronder: het rietmaaien en de opvolgende prachtige gele dotterbloemvelden; een jubileum excursie naar Kasteel Ruwiel; twee plantenexcursies in het Polderreservaat; een excursie naar de Zuidpier van IJmuiden; een recordjaar voor de broedende zwarte sterns (grootste kolonie van Nederland) in het Polderreservaat; het zijn van de sterlocatie in de provincie Utrecht bij de Nationale Natuurwerkdag; een excursie naar Tiengemeten; en natuurlijk niet te vergeten de spectaculaire vondst van de Noordse Woelmuis in het Polderreservaat.

Ook in 2010 staan er weer veel activiteiten op het programma. Naast de vele excursies en werkdagen zal er in 2010 o.a. een vervolgcursus georganiseerd worden voor de vogelliefhebbers en organiseert de Natuurgroep een fotowedstrijd. Kijk voor meer informatie op de website van de natuurgroep Kockengen: www.natuurgroepkockengen.nl